Son Günlerin En Merak Edilen Uygulaması Olan Clubhouse Nedir?

Son Günlerin En Merak Edilen Uygulaması Olan Clubhouse Nedir?

Son günlerde hepimizin aklında aynı soru var. Clubhouse nedir? Clubhouse nasıl kullanılır?

Clubhouse, birkaç ünlü ve influancerın katılımı ve katıldıklarını diğer sosyal mecradan paylaşmaları ile bir anda ülkenin gündemine oturan bir uygulama oldu. Sosyal ağ olarak geçen bu uygulama, Alpha Exploration Co. yazılım şirketi tarafından geliştirilen, alışkın olduğumuz masa sohbetlerini dijital ortama taşıyan ses temelli bir uygulamadır. Uygulamanın kullanımı ise çok kolay! iOS telefonuna uygulamayı indir, daha önceden üye olan bir kişinin seni davet etmesini sağla, kullanıcı adı oluşturup giriş yap ve sohbete dahil ol!

Clubhouse hakkında söyleyeceklerimiz sadece bu kadarla sınırlı değil tabi ki. Gelin Clubhouse’u birlikte biraz daha detaylı inceleyelim.

Instagram, Facebook, Linkedin ve Twitter gibi uzun yıllardır kullanımına aşina olduğumuz uygulamalar görsel ve yazılı iletişim üzerine kurulu platformlardı. Bu mecralardan ister fotoğrafla ister videoyla isterseniz de oluşturduğunuz bir içerikle paylaşımlar yapabiliyordunuz. Clubhouse ise bildiğimiz bu sosyalleşme standardını ortadan kaldırdı ve bize sadece sesli bir sohbet ortamı yarattı.

Paul Davison ve Rohan Seth tarafından yaratılan bu ortam, üyelerini growth hacking stratejisi ile kabul eden bir sistemle işliyor. Yani bu sosyal ağa dahil olabilmeniz için önceden dahil olan bir tanıdığınızın sizi onaylaması gerekiyor.  Eğer davetiyeniz yoksa sırada bekleyen kişilerin arasına katılıyorsunuz ve uzayan bu listede sıranın size gelmesini bekliyorsunuz. Üstelik şuan için uygulama sadece IOS kullanıcıları ile sınırlı.

Clubhosue’da tercih edilen bu giriş stratejisi, uygulamayı herkes için daha da cazip hale dönüştürüyor, onların olduğu yerde ben de olmalıyım güdüsüyle kitleleri ardından sürüklüyor. Clubhouse’u çekici yapan tek yönü davetiyeyle giriliyor olması değil.

Tamamen sese dayalı bir platform olan bu mecra, sınırsız kişiye erişebilmenizi sağlıyor. Hem konuşabilip hem de dinleyebildiğiniz sohbetlere dahil olup daha önce sadece görsel medyada izlediğiniz insanların birbirinden farklı konular hakkındaki görüşlerini de öğrenebiliyorsunuz.

Eğitimden siyasete başarı öykülerinden ekonomiye, gündelik konulardan magazine kadar her konuya yer verilebilen bu mecrada her kesimden katılımcılar da mevcut. Tüm bu özellikleri ve maalesef dünyanın uzun ve sıkıcılaşan bir lockdown ( kapanış) yaşadığı bu günlerde artan internet ve telefon kullanımı da Clubhouse’un önlenemez yükselişine yol açan etkenlerden biri oldu.

Hepimizin özlediği o uzun sohbetleri yaşatan Clubhouse’da söz alıp fikirlerini kolayca beyan edebilmek, kendi başlattığın sohbete bir anda katılabilecek onlarca tanıdık tanımadık yüz ve hatta ünlünün, influancerın olabilmesi gerçekten etkileyici bir durum. Tabi son yıllarda başlayıp yükselen podcast dinleme alışkanlığının da bu uygulamanın sevilmesinde etkili olduğunu unutmamak gerekir.

Uygulamada kullanabileceğiniz birkaç özellikten bahsetmek gerekirse, uygulamanın kendi takvimine her gün gerçekleşmesi planlanan sohbetler saatleriyle listeleniyor. Sizin takip ettiğiniz kişilerin katılacakları ise özel olarak uygulamanın ana ekranında yer alıyor. Bu listeden saatlerine bakıp o konuşmaya dahil olabiliyorsunuz. Bunun dışında bu konuşmayı paylaşarak diğer sosyal mecralardaki arkadaşlarına haber verebiliyorsunuz. Bir de en güzel yanlarından biri de beklediğin bir sohbeti takviminle eşleştirerek telefonuna bildirim gelmesini sağlayabiliyorsunuz.

 

gulizar@saruhanweb.com Eklenme Tarihi : 03.02.2021

YORUM YAPIN

Güvenlik Kodu

Bu Makale'yi Yararlı Buldunuz mu?

TOPLAM OY : 5
5 Evet / 0 Hayır

1249 Kez Görüntülendi