Iphone'unuzun Face ID Kilidini Maskeyle Nasıl Açabilirsiniz?

Iphone'unuzun Face ID Kilidini Maskeyle Nasıl Açabilirsiniz?

 Iphone'unuz Artık Maskeliyken de Sizi Tanıyacak

iOS 15.04 güncellemesi Iphone kullanıcılarına çok önemli bir müjdeyle yayınlandı. Artık Face ID kullanılan cihazlarda maskeyle kilidi açamama sorunu tamamen ortadan kalkıyor.

Şuanda sadece geliştirici programın dahil kullanıcılarda görülen 15.4 güncellemesi Iphone’nunuzun sizi maskeliyken de tanımasına olanak sağlıyor.

Hepimizin bildiği gibi hayatımız son iki yıldır pandemi gerçeği ile sarsılmış durumda. Yepyeni bir yaşam tarzı ve yepyeni alışkanlık benimsememize, sosyal hayatımızda mesafeyi entegre etmemize sebep olan pandemi, maske kullanımını tüm dünyada zorunlu hale getirdi.

Düne kadar yalnızca hastanelerde görmeye alışkın olduğumuz maskeler bugün binlerce çeşidiyle hepimizin hayatında yerini aldı.

Maskeler hayatımıza girdikten sonra Iphone kullanıcılarını hesaplanmamış kötü bir sürpriz karşılamış oldu. O da maskeyle yüzü okumayan FACE ID teknolojisiydi.

İlk başladığında büyük bir kolaylık olarak telefonlarımızda aktif ettiğimiz yüz tanıma sistemi maalesef maskelerden sonra eski işlevselliğini kaybetti.

Son yıllarda kullanıcılar arasında konuşulan bu soruna görünen o ki iOS işletim sistemi geliştiricileri de sessiz kalmadı…

Daha önceden Apple Watch kullanıcılarına sunulan bir özellikle iki cihazı eşleyerek maskeliyken kilidinizi kolayca açabiliyordunuz ama bu da tüm Iphone kullanıcılarını kapsamadığı için IOS 15.4 BETA güncellemesi maskeyle yüz tanıma zorluğunu tamamen ortadan kaldırıyor.

iOS 15.4 güncellemesi Iphone’un sizi maskeliyken göz ve çevresi bölgesinden tanıyacak. Üstüne üstlük bunu sadece maskeyle bırakmadan gözlükle de tanıyabilecek. Şuan için tüm kullanıcılara ulaşmayan güncelleme telefonunuza geldiğinde izleyeceğiniz adımlar ise şöyle;

Öncelikle telefonunuzu 15.4 sürümüne güncelleyin

Ardından;

Ayarlar  >>>> Face ID ve Parola  >>>> Face ID'yi Maske ile Kullan butonunu seçin.

Face ID’ yi Maske ile Kullan seçeneğine ulaştığınızda burada cihaz sizden yüzünüzü önce maskeyle ardından maskesiz olarak tanıtmanızı isteyecek. Bu aşamada eğer sürekli kullandığınız bir numaralı veya renkli olmayan gözlüğünüz varsa onu da ekleyebilirsiniz.

Bu adımları tamamladıktan sonra telefonunuz artık maskenizi tanımış oluyor.

iOS güncellemesi sadece maske düzenlemesi ile de kalmıyor.

15.4 ile 37 yeni emoji telefonlarımıza ekleniyor. Bunların içinde farklı ten seçenekleri ile farklı ifadeler yer alıyor.

Ayrıca gelen bir diğer özelikse Universal Control yani Evrensel Kontrol özelliği. Bu özellik de bize farklı iMAC veya iPAD cihazları yan yanayken tek bir klavye ve mouse ile kontrol edebilme özelliği sunuyor.

iOS 15.4 güncellemesi hangi telefonlara gelecek? diye sorarsanız da liste şöyle ilerliyor;

  • iPhone 13, mini, Pro ve Pro Max modelleri
  • iPhone 12, Mini, Pro, Pro Max
  • iPhone 11, Pro,  Pro Max
  • iPhone XS, XS Max
  • iPhone X, XR
  • iPhone 8,  Plus
  • iPhone 7,  Plus
  • iPhone 6S, Plus
  • iPhone SE (birinci ve ikinci nesil)
  • iPod Touch (yedinci nesil)

Şuanda sadece BETA sürümünde olan ve belli bir grupla denenen 15.4 güncellemesinin bu içeriği okumanızdan kısa bir süre sonra yukarıdaki cihazlara geleceğini düşünüyoruz.

Kullanıcı deneyimine bu kadar önem veren bir şirket için her ne kadar geç kalınmış bir güncelleme de olsa 15.4 ile bizi güzel özelliklerin beklediğini söyleyebiliriz.

Hazırladığımız içerik umarız aklınızdaki soruları yanıtlamaya yeterli olmuştur.

Konuyla ilgili görüşlerinizi, eklemek istediklerinizi veya bu konu hakkında da yazın dediğiniz başlıkları iletişim bilgilerimizden bizlere ulaştırabilirsiniz. Dijital dünyadaki yenilikleri kaçırmamak için içeriklerimizi takip etmeyi unutmayın...

gulizar@saruhanweb.com Eklenme Tarihi : 01.02.2022

YORUM YAPIN

Güvenlik Kodu

Bu Makale'yi Yararlı Buldunuz mu?

TOPLAM OY : 1
1 Evet / 0 Hayır

1228 Kez Görüntülendi