2020 Google Arama Trendleri

2020 Google Arama Trendleri

Tüm dünyanın en çok kullandığı arama motoru olan Google, 2020 yılında Türkiye’de ve Dünyada en çok nelerin arandığını açıkladı. Her yıl sonunda geçen yılda en çok merak edilen konuları anlamamıza yardım eden bu veriler bu yıl da epey ilgi çekici!

Tüm dünyayı kasıp kavuran korona virüs salgınının etkisini gördüğümüz aramalara Google Trendler aracı üzerinden ulaşmak mümkün. Ülkemizde bu yıl Google’da en çok ne aranmış birlikte bakalım;

Listenin ilk sırasında pandemi sebebiyle baştan aşağı değişen eğitim sisteminin yeni okulu olan EBA var. Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı’nın kısaltması olan EBA, uzaktan eğitim için milyonlarca öğrencinin her gün ziyaret ettiği bir platform. Hal böyle olunca da en çok aranan kelimelerde birinci sıraya kuruluyor

İkinci sıradaki başlıksa biraz manidar… Gerek salgın, gerek siyasi gelişmeler gerek de dünyadaki gelişmeler sebebiyle bir aşağı bir yukarı hareketi süren dolar insanların en merak ettiği ikinci konu oldu.  Tam cümlesiyle aktarmak gerekirse Türkiye 2020 yılında ikinci en çok Dolar kaç TL oldu araması yaptı.

Üçüncü sırayı tahmin etmek pek de zor değil! Dünyanın ve ülkemizin bu yılki en önemli konusu olan Corona Virüsü en çok aranan 3. Şey oldu.

Bu yıl maalesef pandeminin ardından ülkemiz depremlerle de epey sarsıldı. Elazığ, Manisa, Malatya, İzmir depremleri ile sarsılan ülkemizde Google aramalarının 4. Sırasında Deprem yer aldı.

2020 Google Trendlerinin 5. Sırasında ise Zoom yer alıyor. Nasıl kapanan okullar sebebiyle EBA aramaları arttıysa evden çalışmaya dönen iş yerleri de görüşmelerini Zoom’a taşıdı. Bu sebeple de yılın en trenleri arasında Zoom da yerini almış oldu.

Bunlar arama trendleriydi. Google bu trendlerin yanında bir de Nasıl başlığıyla arananları yayınladı. Bu listeyse aramalarla neredeyse birebir bağlantılı…

Listenin birinci sırasında HES kodu nasıl alınır? Sorusu var. Malum ülkemizde neredeyse hiçbir yere HES kodu olmadan giremiyor, otobüs bileti dahi alamıyoruz. Bu sebeple inşalar bu işlemin nasıl yapıldığını öğrenmek için Google’da gezindi.

İkinci soru ise Zoom programı nasıl kullanılır? Oldu. Malum online ortama taşınan toplantılara katılmadan önce kısa bir kullanım eğitimi almak hepimiz için önemli oldu.

3. soru da yıl boyunca salgın sebebiyle işsiz kalan, işyerlerini kapatan kişiler için devlet tarafından verilecek olan 1000 TL yardım oldu. Google Nasıl trendlerinde 3. Sırayı alan 1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?  Aramasıyla hepimiz gibi biz de bir daha bunlara ihtiyaç duyamayacağımız, pandeminin hem ülkemizi hem de tüm dünyayı terk ettiği yeni bir yıl diyoruz.

gulizar@saruhanweb.com Eklenme Tarihi : 24.12.2020

YORUM YAPIN

Güvenlik Kodu

Bu Makale'yi Yararlı Buldunuz mu?

TOPLAM OY : 4
4 Evet / 0 Hayır

1240 Kez Görüntülendi