Instagram’da Mavi Tik Almak

Instagram’da Mavi Tik Almak

Güncellenme Tarihi: 25.03.2023

Mavi Tik, Instagramın onaylı hesap anlamına gelen, markaların, kurumsal kimliğe sahip kuruluşların, ünlülerin, influencer, yazar gibi tanınmış kişilerin profillerinde karşımıza çıkan bir ibaredir. Onaylı ya da doğrulanmış hesap olduğunuzu belirten bu ibare ise öyle her önüne gelenin sahip olabileceği bir özellik değildir.

Sosyal medya üzerinden hesapların, kişilerin taklit edilmesinin önüne geçen mavi tik uygulaması, ünlü kişilerin ve markaların haklarını korumaktadır. Şöyle ki sosyal medyada herkes istediği isimle varlık gösterebiliyor. ister bir takma ad, ister kendi adı isterse de bir ünlünün adıyla veya bir markayı kullanarak hesap oluşturulabilme durumu, markalar ve kişiler açısından çeşitli sakıncalı durumlar oluşturduğundan mavi tik bu hesapların arasından gerçek olanı seçebilmemize yardım etmektedir.

Mavi tik ne işe yarar?

Mavi tik kişi ve kurumlara birçok avantaj sağlar. Nedir bu avantajlar?

  • Güvenilirlik sağlar
  • Prestij sağlar
  • Markalar için Kurumsal bir görünüm kazandırır

 

Peki Instagram Hangi Hesaplara Mavi Tik Veriyor?

 

Instagram, kişi ve kurumlara onaylandınız etiketi verirken öyle çok bonkör davranmıyor. Kendinizi Instagramda nasıl tanımladıysanız bu tanıma uyup uymadığınızı kontrollerden geçiriyor ve ona göre onaylıyor.

Gelelim işin detaylarına

 

 

Mavi Tik Almak İçin Neler Yapmalısınız?

 

İlk Adım

 

Hesabınızın kişisel hesap değil İşletme Hesabı olmasıdır. Eğer hesabınızın kişi profilinde kalmışsa profilinize girdikten sonra İşletme Hesabına Geç seçeneğine tıklamanız gerekir.

 

İkinci Adım

 

Hesabınız "İşletme Profili"ne geçtiyse sır ikinci adımda. Profilinize girin, sağ üst köşede yer alan 3 çizgiye tıklayın ve buradan Ayarlar’a girin

 

Üçüncü Adım

 

Ayarlarda Hesap kategorisine tıklayın ve buradan Doğrulama Talep Etye tıklayın. Buraya tıkladığınızda karşınıza doldurmanız gereken bir form çıkacaktır,

Bu formda yer alan şartları kabul edin ve Kimlik Görselini arkalı önlü net bir şekilde ekleyin.

Eğer şahıs olarak ilerlettiğiniz hesabınız için başvuru yapacaksanız kimlik görseline kimliğiniz (nüfus cüzdanınız) pasaport veya ehliyetinizden birini koymanız yeterli olacaktır. Eğer markanız, kurumsal kimliğiniz içinse bunun yerine vergi levhası, sözleşme veya yakın geçmişe ait faturalardan herhangi birini girmeniz yeterli olacaktır.

Bu bilgilerinizi tamamlayıp aşağıda yer alan gönder butonuna tıkladığınızda başvurunuz yapılmış olur.

Önemli Bilgi; Ülkemizde  Instagram’dan onaylı hesap ibaresi alabilmeniz için Türkiye’de yayın yapan bir haber sitesinde adınızın yer aldığı haber veya makale olmalıdır. 

Tüm aşamalar tamamlanınca top artık Instagram’da! Bu aşamadan sonra gerekli incelemeleri yapıp ardından size dönüş yapacaklardır.

 

Instagram Mavi Tik Başvurusunun Onaylanması İçin Ekstra Neler Yapabilirsiniz ?

 

Kimlik, pasaport, vergi levhası görselini paylaşırken seçtiğiniz görselin net olmasına dikkat edin

Profilinizde yer alan biyografinize varsa web siteniz ve mail adresinizi mutlaka ekleyin.

Hesabınız gizliyse mutlaka herkese açık hale getirin

Etrafınızda daha önceden mavi tik almış kişiler varsa onlardan sizi etiketleyerek paylaşım yapmalarını isteyin. İnsanlarla etkileşiminizi arttırın.

İnstagram adresinizle Facebook hesabınızı bağlayın.

Başvuru formunda sorulan kategori seçeneğini doğru seçin

Sahte takipçi satın alma, etkileşim (beğeni ve yorum) satın alma gibi hilelere başvurmayın

Düzenli olarak birkaç ay boyunca sponsorlu gönderi paylaşın

Profilinizi spam algılatacak şeyler yapmayın. Yani seri bir şekilde rastgele beğeni veya yorum yapmayın. Bir anda onlarca hesabı takibe alma, takipten çıkma gibi şeyler yapmayın

İçerik paylaşımlarınıza düzenli ve özgün bir şekilde devam edin

Son olarak da bu süreci sizinle birlikte bir profesyonelin yönetmesini sağlayın.  Instagram, mavi tik sürecinde profesyonel bir dijital ajansla gelen başvuruları önemser ve siz de bu süreci kendi açınızdan kolaylaştırmış olursunuz.

Instagram Para Ödeyerek Mavi Tik Alma Özelliğini Kullanıma Açtı (2023)

Hepimizin bildiği gibi mavi tik almak için Instagram bizden bazı adımları yerine getirmemizi bekliyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde Marc Zuckerberg tarafından yapılan açıklama artık mavi tikin belirli bir ücret karşılığında kullanıcılara sunulacağı duyuruldu.

İlk olarak Avustralya ve Yeni Zellanda'da başlayan uygulama ilerleyen dönemlerde dünyanın her yerinde aktik olacak. Bu düzenleme ile artık Instagram kullanıcıları

Andorid cihazlardan aylık $12 ödeme ile

İOS cihazlardan ise aylık $15 ödeme ile mavi tik alabilecekler.

 

gulizar@saruhanweb.com Eklenme Tarihi : 13.11.2020

YORUMLAR

Sedat Kurt 21.07.2023

Alayım bariii

hamzaofficial57 8.05.2021

Alayım mavi tik

YORUM YAPIN

Güvenlik Kodu

Bu Makale'yi Yararlı Buldunuz mu?

TOPLAM OY : 29
22 Evet / 7 Hayır

13579 Kez Görüntülendi