cPanel Üzerinden Hızlı Yedek Almak

cPanel Üzerinden Hızlı Yedek Almak

Cpanel Üzerinden Hızlı Yedek Almak

Web sitemizi taşımak istediğimizde yada yapılan bir değişiklik, yanlışlık için web sitemizin yedeğine ihtiyaç duyarız. Çeşitli Programlarla FileZilla, WinSCP vs. gibi programlarla FTP’ye bağlanarak tüm dosyaları indirerek tam yedek almış olmuyoruz. Tam anlamıyla bir Backup dosyasına ihtiyacımız olabilir, Eğer sunucunuzda Cpanel kullanıyorsanız işimiz oldukça basitleşiyor.

  1. Web sitemizin cpanel bölümünü giriyoruz.
  2. Dosyalar bölümünde Yedekleme’ye tıklıyoruz.

  1. Bu bölümde kısmi olarak da yedek alabiliyorsunuz. Biz tam bir yedek indireceğimizden dolayı Download a Full Account Backup butonuna tıklıyoruz.(Kırmızı işaretli alan)

Not: Sunucu yapılandırmanızda yedekleme işlemi var ise daha önceden alınmış olan yedeklerden de indirebilirsiniz.(Yeşil işaretli alan)

    4 - İndirilebilir Yedekler bölümünde biraz öncede bahsettiğimiz gibi daha önceden oluşturulmuş yedekler gözükmekte üzerine tıklayarak önceki yedeği indirebiliriz.

Tam Yedek Oluştur;

  • Yedekleme hedef yeri: Giriş dizini
  • Eposta Adresi:

Yedekleme işlemi bittikten sonra e-posta almak istiyorsanız işaretleyin

Yedekleme işlemi bittikten sonra e-posta almak istemiyorsanız Yedekleme tamamlamasının e-posta bildirimini göndermeyin seçeneğini işaretleyin.

    5. Yedek Oluştur butonuna basın

    6. Yedekleme işlemi bittikten sonra giriş dizininde backup dosyası oluşmuş olarak göreceksiniz. İster FTP üzerinden dosyayı indirin ister Cpanel > Yedekler bölümünden oluşturduğunuz yedeği indirin her iki yoldan da backup dosyamızı oluşturmuş olacağız.

 

burak@saruhanweb.com Eklenme Tarihi : 24.06.2019

YORUM YAPIN

Güvenlik Kodu

Bu Makale'yi Yararlı Buldunuz mu?

TOPLAM OY : 2
1 Evet / 1 Hayır

1342 Kez Görüntülendi