Dijital Ajans Nedir? Dijital Ajanslar Ne İş Yapar?

Dijital Ajans Nedir? Dijital Ajanslar Ne İş Yapar?

Herkesin dilinde bir dijitaldir gidiyor. Peki kaçımız dijitalin anlamını gerçekten biliyor? Kurumsal ya da bireysel olarak bir dönüşüme başlamadan önce bunun ne anlamana geldiğini bilmekte fayda var.

Dijital; kelime anlamı olarak bir verinin 0 ve 1’lerle ifade edilerek elektronik araçlar yardımıyla sayısallaştırılması anlamına gelir. Yani elinizde biz veri var ve bu veri bir ekrana aktarılıyor. Bir örnekle anlatmak gerekirse son yıllarda hayatımıza giren dijital saatler anlamanıza yardımcı olacaktır. Saatler aslında bildiğimiz haliyle bir akrep ve yelkovandan oluşuyor ve bu akrep ve yelkovana bakarak saatin kaç olduğunu anlıyorduk. Şimdi ise dijital saatler bize bu verileri akrep ve yelkovan okumaya gerek kalmadan rakamlarla gösteriyor. İşte bu da bize verinin dijitalleşmesini gösteriyor.

Dijital, aslında hepimize daha az şeyle daha çok şey anlatan bir dünyanın kapılarını açıyor.

Bu dünya nasıl mı?

Dijital dünya mobil uygulamalar, sosyal mecralarla iş dünyasında da çeşitli kaynakların yöneliminin değişmesine sebep oldu. Dijital bir dünyada değer yaratmak için buradaki müşteri deneyimlerini yakından izlemek ve bu eğilimlere göre bir strateji yapmak gerekiyor. Bu stratejiyi de size dijital ajanslar kazandırıyor.

 

Dijital Ajanslar Ne İş Yapar?

 

Dijital ajanslar, bildiğimiz reklam ajansların yaptığı işi online ortamda, internet üzerinde yapılan kodlamalar, tasarımlar, üretilen içeriklerle gerçekleştiren bir ajans tipidir. Dijital ajanslar hedef kitlenizi doğru bir şekilde belirleyip, sizi ve işletmenizi yakından tanıdıktan sonra sizi internette ve sosyal medya araçlarında temsil edecek çalışmalar yapar.

Bir dijital ajansın en önemli özelliği yaratıcılığıdır. İşinizi, markanızı çevrenize en açık, en anlaşılır ve en çarpıcı şekilde anlatmak, bizim gibi dijital ajansların en önemli görevidir.

Belirli bir sektörde uzmanlaşmak yerine çok geniş bir yelpazeye hizmet veren dijital ajanslar birçok alanda hizmet verir. Bunlar;

  • Web Tasarım
  • SEO
  • Google Reklamları
  • Sosyal Medya Yönetimi
  • Video Hazırlama
  • Logo ve Kurumsal Kimlik Tasarımı
  • İçerik Pazarlama ya da bir diğer adıyla content marketing dijital ajansların verdiği hizmetler arasında sayılabilir.

 

 

Dijital Ajansla Çalışmak Neden Önemlidir?

 

Dijitalin ve dijital ajansın anlamını kavradıktan sonra aslında bu işin ne kadar önemli olduğu da hemen anlaşılıyor. Dijital ajanslardan bahsederken bu konuda sert çizgiler çekmek de çok doğru değildir. Şöyle ki bir dijital ajans, geleneksel bir reklam ajansının taban tabana karşında değildir. Dijital ajanslar, geleneksel reklam ajanslarının hizmetlerini de içine alarak büyüyen, bu gelenekselliği dijital çağa uyduran bir hizmet vermektedir.

Geçmişten bugüne baskılı reklam işlerine ağırlık veren kurumlar için hala bir adım uzakta duran dijital dünya, artık tüm dünyayı sarmış bir oluşumdur. 2000 ve sonrası neslinin tamamen dijital bir dünyaya gözlerini açtığını kabul ettiğimizde zaten bir sonraki hedef kitleyi başka mecralarda aramanın anlamsız olacağı da bir gerçektir.

Yani, Dijital ajanslar, hikayenizi dünyaya duyurabilmeniz için pazarlamanın değişen ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulmuş bir reklam ajansıdır.

 

Eskişehir Dijital Ajans

 

Saruhan Web, Eskişehir merkezli olarak Türkiye’nin 81 ilinde birçok markanın online ortama taşınması, değerini arttıracak çalışmalar yapılmasını destekleyen bir ajanstır. Günümüzde oluşan çevrimiçi pazarlarda varlık gösterebilmeniz için olabildiğince çok kanalı kullanarak hedef kitlenize ulaşan ekibimiz, işletmenizin büyümesine yardımcı olmaktadır.

 

Dijital Pazarlama Ajansı

 

Dijital pazarlama, çevrimiçi müşterileri hedefleyerek yapılan ve onlara ulaşmanızı amaçlayan çalışmalardır. Dijital pazarlama ajansları ise bu dijital kanalları sizin yerinize profesyonel bir şekilde kullanarak marka bilinirliğinizi arttırmakta, müşterilerinize daha kolay ulaşmanızda yardım eden ajanslardır.

Dijital pazarlama ajansları, hedef kitlenizi belirler, onlara uygun kanallardan düzenli yürütülen çalışmalarla müşteri sadakatini sağlar ve yan çalışmalarla destekleyerek satışlarınızı arttırır.

Dijital pazarlama;

  • Markanızın erişilebilirlik ağını genişletir
  • Pazarlamanızı iyileştirir
  • Markalaşmanızı destekler
  • Stratejik düşünme kabiliyeti sağlar
  • Tüm çalışmalar rapor edilebilir ve ölçülebilirdir.

 

Saruhan Web Ajans

 

Eskişehir web ajans Saruhan Web, web sitenizin trafiğiniz arttırmak, daha fazla çevrimiçi müşteriye ulaşmak ve bu ulaşımların sonucunu satışla kapatmanızı destekleyecek çalışmalar yapar. Dijital dünyaya adımlarını atarken ajansımızla çalıştığınızda size herkese sunulan standart bir prosedür yerine sizi herkesten ayıran bir çalışma yapılır.

Markanız hangi eylemlerle daha çok kişiye daha hızlı ulaşır?

Var olan müşterilerinizin sadakatini nasıl kazanabilirsiniz?

Satışa hazır organik müşterileri nasıl oluşturabiliriz?

Gelirinizi nasıl arttırabilirsiniz?

Tüm bu soruların cevabı için sizi ofisimize bir kahveye bekliyoruz. 

 

gulizar@saruhanweb.com Eklenme Tarihi : 09.01.2021

YORUM YAPIN

Güvenlik Kodu

Bu Makale'yi Yararlı Buldunuz mu?

TOPLAM OY : 6
6 Evet / 0 Hayır

2405 Kez Görüntülendi