Türk Oyun Şirketi Peak Dünya Devi Zynga’ya Satıldı!

Türk Oyun Şirketi Peak Dünya Devi Zynga’ya Satıldı!

Dünyanın en büyük oyun platformlarından biri olarak kabul edilen Zynga, geçtiğimiz gün 1.8 milyar Dolar gibi önemli bir rakama Türk Oyun Şirketi Peak’i satın aldı. 2010 yılında kuruluşunun ardından 10 yılda toplam 100 çalışan ile Türkiye tarihinde en kısa zamanda en az çalışanla en yüksek değere ulaşan firma olan Peak,  tüm yerli girişimcilere başarıya olan inancın önemini de göstermiş oldu.

 

Şirketin hem kurucusu hem de CEO’su Sidar Şahin, “Bugün geldiğimiz nokta tüm Türkiye için gurur verici ve bu daha yolun başı. Zynga ile devam edeceğimiz bu yolculukta, birlikte daha güçlenerek büyüyecek olmak hepimizi geleceğe dair heyecanlandırıyor. Türkiye’den büyüyen, ilerleyen ve gelişmeye devam eden bir ekip olmayı sürdüreceğiz” açıklaması ile yolculuklarının sonlanmadığını, aksine çalışmalarına daha büyük adımlarla devam edeceklerinin de sinyalini vermiş oldu.

 

Üstelik Peak Sider Şahin’in ilk girişimi değil. İlk girişimi 2003 yılında kurduğu Funpac mobil oyun stüdyosuyla  30 ülkede 20 nin üzerinde portaldan insanlara ulaşıyor. İlk girişiminde yakaladığı bu başarının ardından da günümüzde de birçoğumuzun aktif olarak kullandığı, onlarca video içeriğe kolayca ulaşmamızı sağlayan izlesene.com ardından Gamegarden ve son olarak da Trendyol.com ‘un ortağı olarak görev alıyor ve bu süreçte şirkete büyük katkılar sağladığı da biliniyor.

 

 

İlk yerli Unicorn şirket olarak 1 milyar doları aşan satış rakamıyla bugüne kadar en büyük satışlar arasında gösterilen Yemeksepeti’nin Alman Delivery Hero’ya satışını 3’e, Çinli E-Ticaret devinin Trendyol’a ödediği tutarı ise 2’ye katlayarak rekor üstüne rekor kıran Peak, 10 yılda ülkemizin yanında dünya pazarının da önemli isimleri arasında adını yazdırmayı başardı.

 

Yapılan anlaşma ile ekibini ve yönetimini değiştirmeden yalnızca ortaklık yapısında değişiklik yaparak kendi markasıyla Türkiye’de faaliyetlerine devam edecek olan şirket, elde ettiği başarı ile son günlerde ülkece göğsümüzü kabartmayı başardı. Bu önemli satışa taraf olan tüm Peak ekibini yürekten kutluyor, ülkemizin daha büyük başarılarla bilişim sektöründe yükseleceği bir gelecek diliyoruz.

 

 

 

gulizar@saruhanweb.com Eklenme Tarihi : 02.06.2020

YORUM YAPIN

Güvenlik Kodu

Bu Makale'yi Yararlı Buldunuz mu?

TOPLAM OY : 2
2 Evet / 0 Hayır

1375 Kez Görüntülendi