Instagram Reklam Güncellemesi: Artırılmış Gerçeklik (AR) Reklamları

Instagram Reklam Güncellemesi: Artırılmış Gerçeklik (AR) Reklamları

Yıllardır popüler olarak kullanılan Instagram uygulaması, sürekli olarak yenilikler yapmaya devam ediyor. Belirli periyotlarda çeşitli güncellemeler getiren Instagram uygulaması bu kez artırılmış gerçeklik (AR) altyapılı bir güncelleme getirmeye hazırlanıyor. Apple ve Facebook gibi teknoloji devlerinin artırılmış gerçeklik (AR) alanında yaptığı geliştirmeler ile birlikte Instagram da bu gelişmelere uyum sağlama yolunu takip edeceğe benziyor. Peki bu güncelleme sonrasında bizleri neler bekliyor?

Kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyarak etkileşimleri artırmayı hedefleyen Instagram, artırılmış gerçeklik (AR) ile bütünleşecek bir reklam modeli hazırlıyor. Bu reklamlar sayesinde kullanıcılar 3 boyutlu olarak istedikleri ürünü deneyimleme şansına sahip olacaklar. Eğer artırılmış gerçeklik konusu sizlere çok uzak ise öncelikle detaylı blog yazımızı okuyabilirsiniz.
 



Özellikle ürün tanıtımında çığır aşan artırılmış gerçeklik (AR) teknolojileri sayesinde kullanıcıların ürünü her açıdan inceleyebileceklerinden daha önce bahsetmiştik. Artırılmış gerçeklik (AR) reklamları sayesinde de örneğin bir güneş gözlüğü almak istediğinizde, mağazayı Instagram üzerinden ziyaret ederek 3D efektler ile gözlüğün yüzünüzdeki görünümüne bakabileceksiniz. Ya da bir ayakkabı satın almak istediğinizde telefonunuz sayesinde o ürünün ayağınızda nasıl duracağını görebileceksiniz. İstediğiniz ürünleri telefonunuz aracılığıyla bulunduğunuz ortamda görüntüleyebileceksiniz.



Açık beta sürümü kullanıma açılan AR reklamları hem post hem de hikaye akışında kullanılabilecek. Ayrıca mobil uygulama geliştirici olan Alessandro Paluzzi’nin Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşıma göre etkileşimli AR efektleri de Instagram uygulamasında kullanılmaya başlanacak. Hem e-ticaret alanında kullanıcılara büyük bir pratiklik sunacak, hem de markaların ürünlerini kolayca tanıtmasını sağlayacak artırılmış gerçeklik (AR)  altyapılı gelişmeleri önümüzdeki günlerde daha sık duyacağız gibi görünüyor.

Sizler de dijital dünyadaki gelişmelerden haberdar olmak için blog yazılarımızı takip etmeyi unutmayın. E-ticaret veya sosyal medya danışmanlığı gibi hizmetlerimiz hakkında bilgi almak veya dijital alanda firmanızı güçlendirecek projeleriniz hakkında görüşmek için bize ulaşabilirsiniz.
 

songul@saruhanweb.com Eklenme Tarihi : 12.10.2022

YORUM YAPIN

Güvenlik Kodu

Bu Makale'yi Yararlı Buldunuz mu?

TOPLAM OY : 2
2 Evet / 0 Hayır

1929 Kez Görüntülendi