Kişisel Verilerin Korunması Hakkındaki Kanun ve Çözümler

Kişisel Verilerin Korunması Hakkındaki Kanun ve Çözümler

07.04.2016 yılında yürürlüğe giren “6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” ile artık internet sitesi sahipleri “veri sorumlusu” sıfatı kazanmış ve bu sıfatla birlikte de internet üzerinde belli sorumluluklar kazanmıştır.

 

Bu durumda ziyaretçilerinden kişisel bilgileriniz isteyen veri sorumluları / web sitesi sahipleri bu bilgileri artık kullanıcıların izni olmadan alınamaz ve başka platformlarda paylaşılamaz olması sağlanmıştır.

 

Özellikle son yıllarda internetin yaygınlaşması ile karşımıza sıklıkla çıkan kimlik hırsızlığı veya sahte kimliklerle sahte işler yapmak, insanları dolandırmak veya kandırmak gibi durumlar, kişilerin internet ortamında yaptıkları hareketlere bu kısıtlamaları getirmek zorunda bırakmıştır. Yasayla beraber artık web site sahipleri eğer sizi kişisel bilgilerinize erişmek istiyorsa bunu neden istediğini de size belirtmek ve bunu gerçek bir sebebe de dayandırmak zorundadır.

 

Aksi durumlarda yani kişisel verilerin korunması kanununu ihlal edenlere 1 yıldan 3 yıla kadar, bu ihlalden faydalanarak bilgileri kullananlara 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası veya 5.000 TL’den 1.000.00 TL’ye kadar idari para cezası verilebilmektedir.

burak@saruhanweb.com Eklenme Tarihi : 24.06.2019

YORUM YAPIN

Güvenlik Kodu

Bu Makale'yi Yararlı Buldunuz mu?

TOPLAM OY : 1
0 Evet / 1 Hayır

1274 Kez Görüntülendi